Creatief

Sport

Cultuur

Natuur

Het is ons gelukt !

36 Deelnemers
In de week van 11 tot en met 15 augustus 2014 hebben 36 kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar uit de gemeente Hardenberg een weekje zorgeloos Bij Ons Dagkamp kunnen genieten. De kinderen zijn verdeeld in 3 leeftijdsgroepen, met vaste begeleiding.
Reacties van de deelnemers:
“Kei Gaaf”, “Goed geregeld”, “Strakke structuur maar toch zeer gezellig”,”Super geslaagd”, “X heeft genoten”, “Ik vind jullie allebei toppers”, “Twee dikke duimen voor jullie en jullie vrijwilligers”, “Bedankt voor de goede zorgen”, “X heeft een fantastisch dagkamp gehad”, “Leuk georganiseerd”, “Super week”, “We wisten dat hij in goede handen was”, “Hele leuke, mooie week”, “ X wil direct weer” ,”Erg leuk en leerzaam”, “Alles was lekker”
23 Uitgestelde Plekken
Helaas zijn er 2 afzeggingen 1 week voor aanvang geweest. De kinderen werden gefinancierd vanuit een ‘Uitgestelde Plek’, bedoeld voor kinderen van de minima. De financiering van de Uitgestelde Plekken hebben we dit jaar bij elkaar gekregen door de gemeente Hardenberg , de Rabobank, Dion en het vrouwennetwerk Inspiration4Women. Volgend jaar gaan we proberen om meer verschillende bedrijven Uitgestelde Plekken te laten financieren. Hierdoor vergroten we weer de maatschappelijke betrokkenheid.
34 Verschillende Activiteiten
De kinderen hebben alle dagen kennisgemaakt met activiteiten binnen onze thema’s Natuur, Creatief, Sport en Cultuur. In totaal hadden de kinderen 34 verschillende activiteiten waaruit ze konden kiezen. Elke dag kregen ze 3 verschillende keuzes binnen het thema. Bijvoorbeeld: bloemschikken, bushcraft, insectensafari, schilderen, beeldhouwen, figuurzagen, hockey, atletiek, mountainbike, zang, dans, muziek.
50 Vrijwilligers
Door de belangeloze inzet van de 50 vrijwilligers kon het Dagkamp gerealiseerd worden. De enthousiaste talenten lieten de kinderen kennismaken met hun activiteit in groepen van 12 kinderen. De talenten werden door de vaste dagleiding ondersteund. Een aantal van deze dagleiding waren stagiaires SPH en Pedagogiek.
50 Sponsors
Door uw bereidheid, samen met nog 50 andere sponsors, hebben wij met elkaar Bij Ons Dagkamp 2014 kunnen realiseren. 90 % heeft gesponsord in goederen. Door kleine hoeveelheden bij veel verschillende ondernemers aan sponsoring te vragen was de maatschappelijke betrokkenheid Bij Ons Dagkamp hoog. Het koste heel veel tijd om met alle bedrijven contact te onderhouden maar het maakte het Dagkamp maatschappelijk beter. De vele vormen van sponsoring werden door Ons zeer gewaardeerd.
Alleen hierdoor kon Bij Ons Dagkamp 2014 dit jaar gerealiseerd worden.

Bij Ons Dagkamp 2015
De laatste week van de zomervakantie staat geboekt voor Bij Ons Dagkamp; 10 tot en met 14 augustus. Wij gaan voor een verdubbeling van het aantal kinderen met een maximum van 96. Het concept blijft gelijk aan dit jaar, met elkaar en voor elkaar.
Contacten met nieuwe verenigingen en activiteiten worden begin 2015 gelegd.
Medio maart/april kunnen de kinderen zich weer opgeven. Eind mei sluit de aanmeldingstermijn en kunnen we inventariseren wat we allemaal nodig hebben.
Wij hopen dan natuurlijk weer een beroep op u te mogen doen.

Wij willen iedereen nogmaals danken voor jullie bijdrage,
Hopelijk tot 2015 Bij Ons

Ruud & Priscilla Pleeging.